vrijdag, november 22, 2019
   

N Kuiper BV Totaalinstallateur
Molenweg 5 
7084 AX Breedenbroek

Tel. +31 (0)315 - 61 75 55
E-mail: info@nkuiperbv.nl

Agritechniek

Door ervaring sterk

Voeren

Bij melkproductie vormt voer de grootste kostenpost. Optimaal voermanagement is dan ook een winstgevende investering die de voortplanting en de gezondheid van de veestapel kan verbeteren en nadelige effecten op het milieu reduceert.

DeLaval biedt systemen en producten aan waarmee u het voerrendement verhoogt en zorgt dat dieren beter kunnen presteren, ongeacht uw bestaande voerstrategie of bedrijfssituatie.
U kunt de voerkwaliteit verbeteren door de juiste voedingssupplementen te gebruiken. DeLaval biedt kuiltoevoegmiddelen aan voor extra hoogwaardig kuilvoer.

Delaval heeft verschillende voersystemen.
Klik op de afbeelding voor meer informatie over het onderwerp.

Krachtvoer systeem

Met DeLaval voerstations kunt u per individuele koe een voerplan programmeren, waarbij u uitgaat van de lactatiefase en de melkgift. Het unieke spaarsysteem van DeLaval zorgt ervoor dat de koeien, verspreid over de dag, toegang tot hun eigen porties krachtvoer hebben.

Door per afzonderlijke koe te voeren, optimaliseert u hun gezondheid, melkgift en vruchtbaarheid. Aan het begin van de lactatiecyclus kunt u de voergift verhogen en deze weer verlagen wanneer de productie zakt. Door automatisch de melkgift aan het voer te koppelen bespaart u op den duur krachtvoer, want u voorkomt overvoeren.

Optimat Ruwvoer Systeem

De volautomatische oplossing. De besturing staat borg voor accuraat vullen, mengen en uitdoseren; de weegunit op de stationaire menger stuurt een groot aantal dagelijkse rantsoenen aan. Het systeem werkt met alle silo's en voorraadbunkers. Het activeert de motoren van vijzels en transportbanden voor het automatisch vullen met bijproducten en het uitdoseren van het voer.

De voerbestanddelen zijn opgeslagen in de diverse voorraadlocaties (ruwvoer, mineralen,  enkelvoudige producten of natte bijproducten). Op ingestelde tijden wordt de stationaire menger gevuld met voerbestanddelen zoals krachtvoer, veevoer en mineralen, om zo een van vele mogelijke recepten aan te maken. Nadat het voer door de menger is gemixt, doseert de DeLaval  FS1600 voerwagen dit aan het voerhek.

De Optimat Master biedt vele voordelen, vooral bij het verstrekken van verschillende rantsoenen aan specifieke groepen koeien. Rantsoenen worden dagelijks meerdere keren automatisch gemengd en gedoseerd, zodat ze altijd vers blijven en de juiste mengverhouding houden. U hoeft alleen te zorgen dat de voorraadbunkers gevuld blijven.

U bespaart enorm veel werktijd en u bent veel flexibeler bezig. De voorraadbunkers kunt u immers bijvullen wanneer het u schikt. Optimat neemt de ruwvoerverstrekking van u over.

Optifeeding systeem

Automatisch uitdoseren van krachtvoer en mineralen vanuit silo's naar onze krachtvoerstations of naar melkstalvoerautomaten, voor het individueel voeren van elke koe. Doseert krachtvoer en mineralen automatisch vanuit silo's via een aan een rail gehangen krachtvoerwagen, krachtvoerstations of melkstalvoerautomaten, voor het individueel voeren van elke koe.
Aan u de keus of u alleen de krachtvoerdosering wilt automatiseren,
of dat u uw voer ook wilt mixen in een centraal voercentrum, 
of dat een ander niveau van geautomatiseerde veevoerverstrekking nodig is. 
Of u kiest voor een volautomatisch voersysteem, voor veel meer precisie in de voerverstrekking en extra flexibiliteit in uw werkschema.

Kalverdrinkautomaat

Het effectief voeren en managen van uw kalveren kan toekomstige gezondheidsproblemen in de veestapel minimaliseren. U brengt zo de kosten terug en verhoogt uw inkomen, om zo een stabiele basis te creƫren voor de groei van uw bedrijf. De beste benadering is om uw kalveren vaak te voeren, in kleine porties die per kalf afzonderlijk zijn aangepast. Op deze manier zullen de kalveren het voer het beste verteren, zodat ze beter groeien en verspilling van voer wordt tegengegaan.

 

Loading..