vrijdag, november 22, 2019
   

N Kuiper BV Totaalinstallateur
Molenweg 5 
7084 AX Breedenbroek

Tel. +31 (0)315 - 61 75 55
E-mail: info@nkuiperbv.nl

De oprichting

Sinds 1948

Historie

N.Kuiper senior begon met zijn zaak in 1948 achter de werkplaats bij café Huls in Sinderen. Omdat de ruimte hier moest worden gedeeld met een fietsenmaker, duurde het niet lang of hij verhuisde met zijn zaak naar zijn eigen woonhuis aan de Molenweg. In 1950 vond de eerste verbouwing plaats, de woonkamer werd toen tot winkel getransformeerd.

In de vijftiger en zestiger jaren nam de automatisering in de agrarische sector toe. Boeren schaften onder andere melkmachines aan en N.Kuiper sprong hierop in. Hij sloot een overeenkomst met Alfa-Laval. Sindsdien is N.Kuiper B.V. een erkende dealer voor alle producten van Alfa-Laval.

Door toename van de hoeveelheid werk was meer ruimte nodig. In 1972 is er achter het huis een werkplaats met winkel gebouwd. Het bedrijf bleef echter groeien en in 1978 heeft er wederom een ingrijpende verbouwing plaatsgevonden en werd het totale bedrijf vergroot tot ongeveer 400 vierkante meter. Gedurende deze periode van uitbreidingen werden de zonen ook in de zaak opgenomen.

In 1990 vond de laatste nieuwbouw plaats en thans beslaat het bedrijf een totale oppervlakte van meer dan duizend vierkante meter. In deze nieuwbouw zijn de kantoren, winkel annex showroom en werkplaats ondergebracht. Het werkgebied heeft zich uitgebreid tot de hele Achterhoek en het Duitse deel van de Euregio.

Met de opkomst van de Delaval VMS (vrijwillig melksysteem) rond 2000, is er een nieuwe vorm van automatisering ontstaan. De VMS treedt in werking door het vervangen van de traditionele melkstal. Het bedrijf ontwikkelt zich in deze nieuwe technologie en weet boeren te overtuigen van deze nieuwe vorm van vee houden. 

In 2008 vierde N. Kuiper BV haar 60 jarig jubileum met een aantal activiteiten binnen het bedrijf. In dit jaar werden binnen het bedrijf een aantal verbouwingen toegepast. Zo werden er een aantal nieuwe kantoorruimtes gecreëerd, de winkel werd omgebouwd naar een doe-het-zelf shop en het magazijn werd uitgebreid en gereorganiseerd. In 2013 bestaat het bedrijf 65 jaar.

Loading..