WTW-ventilatie

Ventilatie voor een gezond binnenklimaat

Ventilatie is belangrijk om het binnenklimaat in de woning of bedrijf gezond te houden. Met ventilatie worden ongewenste stoffen afgevoerd en komt er verse lucht binnen. Goed onderhouden ventilatiesystemen dragen bij aan een gezond binnenmilieu. Wanneer een ventilatiesysteem niet goed wordt onderhouden, dan kunnen er klachten als hoofdpijn en dufheid ontstaan. Wij leggen ventilatiesystemen aan voor particulieren, maar ook voor bedrijven en klein utiliteit. Bij bedrijven installeren we dan een LBK (Lucht-Behandelings-Kast) met warmtewiel. Onze vestigingsplaats is Breedenbroek en ons werkgebied is de Achterhoek.

Balansventilatie met WTW-unit (Warmte-Terug-Winning)

Bij balansventilatie met Warmte-Terug-Winning (WTW) wordt de toegevoerde lucht van buiten opgewarmd door de ‘warme’ lucht die naar buiten wordt afgevoerd. De toevoer en afvoer zijn met elkaar verbonden door middel van een kruiswisselaar. Door het voorverwarmen of koelen van de binnenkomende buitenlucht is er een grote besparing op de verwarmings- en koelingskosten. Bij balansventilatie is het noodzakelijk om periodiek de filters te vervangen en kanalen schoon te maken. Dan blijft uw binnenklimaat gezond.

Vuile_filter_sh_87228043_web 1200

Mechanische ventilatie

Bij mechanische wordt vervuilde lucht afgezogen met een ventilatiebox. Dit noemen we mechanische ventilatie. De verse lucht komt via roosters, die meestal bij de kozijnen zitten, de woning binnen. Vaak wordt dit systeem uitgevoerd met een standenschakelaar of CO2 regeling. Deze ventilatiesystemen worden tegenwoordig zelden nog geïnstalleerd, omdat er duurzamere manieren van ventileren zijn ontwikkeld, zoals balansventilatie.

Vragen over ventilatie?

Heeft u vragen over ventilatie voor uw woning of bedrijf, of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen, neem dan contact met ons op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.