Historie

Geschiedenis familiebedrijf N. Kuiper

Nico Kuiper senior begon zijn elektra zaak in 1948 achter de werkplaats bij café Huls in Sinderen. Omdat de ruimte hier moest worden gedeeld met een fietsenmaker, duurde het niet lang voor hij met zijn bedrijf verhuisde naar zijn woning aan de Molenweg. In 1950 vond de eerste verbouwing plaats, de woonkamer werd tot winkel getransformeerd.

N. Kuiper, een begrip in de Achterhoek

In de jaren vijftig en zestig werd familiebedrijf N. Kuiper een begrip in de Achterhoek. In die tijd verzorgde Nico veel werk voor agri-sector en kwam er steeds meer vraag naar werktuigbouwkundige installaties, zoals cv-ketels. Door een gestage groei was er begin jaren 70 behoefte aan een uitbreiding. In 1972 is er achter het huis een werkplaats met winkel gebouwd. Nadat het bedrijf weer uit zijn jasje groeide, werd er in 1978 wederom ingrijpend verbouwd. De totale oppervlakte van het bedrijf werd toen ongeveer 400 vierkante meter. Gedurende deze periode van uitbreidingen werden de zonen, de tweede generatie, van Nico bij de zaak betrokken.

In 1990 werd er wederom verbouwd en bestaat het bedrijf uit een oppervlakte van meer dan duizend vierkante meter. In deze nieuwbouw zijn de kantoren, het magazijn en werkplaats ondergebracht. Het werkgebied heeft zich inmiddels uitgebreid tot de hele Achterhoek en het Duitse deel van de Euregio.

In 2008 vierde N. Kuiper BV haar 60 jarig jubileum. In dit jaar was ook de laatste verbouwing. Zo werden er een aantal nieuwe kantoorruimtes gecreëerd en werd het magazijn uitgebreid en gereorganiseerd.

Duurzaamheid

Tegenwoordig ligt de focus van het bedrijf op duurzaamheid en worden de ontwikkelingen op de voet gevolgd. Met de komst van de nieuwe generatie David Kuiper, de zoon van Niek Kuiper, worden de nieuwe duurzame installaties steeds belangrijker. Warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen komen steeds meer in de belangstelling. Nog steeds staat N. Kuiper Installatietechniek voor kwaliteit en is het gespecialiseerd in maatwerk.

Middelgroot installatiebedrijf

N. Kuiper Installatietechniek is een middelgroot installatiebedrijf en werkt hoofdzakelijk voor particulieren en voor bedrijven in klein utiliteit. Vanuit Breedenbroek bedienen we de hele Achterhoek.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.